Bijeljina primjer suživota vjerskih zajednica /VIDEO/

Gradonačelnik Mićo Mićić organizovao je danas za predstavnike vjerskih zajednica koje djeluju na području Bijeljine novogodišnji prijem, na kojem je analizirana saradnja tokom ove i razgovarano o planovima za narednu godinu.

Mićić je tokom prijema naglasio da Gradska uprava nastoji da stvori ambijent u kojem svi građani imaju jednaka prava, bez obzira da li su vjernici ili ne i kojoj vjeroispovijesti pripadaju.

“Naša saradnja sa svim vjerskim zajednicama izuzetno je dobra i pokušavamo da im pomognemo koliko možemo da ispune svoju misiju među vjernicima. Svake godine iz gradskog budžeta izdvajamo dio sredstava za podršku njihovom radu”, rekao je Mićić novinarima.

Čestitajući vjernicima predstojeće božićne i novogodišnje praznike, Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije rekao je da je saradnja sa Gradskom upravom izuzetno dobra.

“Kada dobroj saradnji sa svim nivoima vlasti dodamo i dobru međusobnu saradnju vjerskih zajednica na području Bijeljine, dobijemo kompletnu sliku sredine u kojoj je suživot ne samo moguć, već predstavlja konstantu. To je izuzetno bitno jer samo ljudi koji imaju ljubavi prema svojoj zemlji teže se odlučuju da je napuste. Hljeb u tuđini je gorak, ovdje se živi skromnije, ali smo slobodniji”, poručio je vladika Fotije.

Imam Sultan Sulejmanove – Atik džamije u Bijeljini Mirsad Okanović izrazio je nadu da će u narednoj godini saradnja islamske vjerske zajednice sa Gradskom upravom biti unaprijeđena.

“Što se tiče budućnosti, svima su nam iste želje – da stvorimo bolji ambijent za život našoj djeci, a na predstavnicima vjerskih zajednica je da unaprijede taj ambijent u duhovnom smislu”, naveo je Okanović.

I Župnik rimokatoličke Župe Prečistog srca Marijinog Andrej Lukanović zahvalio je Gradskoj upravi za finasijsku podršku iz gradskog budžeta za renoviranje crkve.

“Uz pomoć brojnih donacija, od kojih je jedna izdvojena iz gradskog budžeta, bijeljinski rimokatolici Božić će dočekati u potpuno obnovljenoj crkvi”, najavio je Lukanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *