Bijeljina: Organizovan prijem povodom Dana Republike Srpske /VIDEO/

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević ocijenio je da ovaj grad mora iskoristiti priliku za unapređenje privrednog ambijenta koja mu se ukazuje izgradnjom auto-puta i povezivanjem sa Beogradom, Novim Sadom i Banjalukom.

“Mi koji vršimo javne funkcije moramo biti servisi privredi i našim građanima – da ne budemo kočnica i da sve procedure koje se sprovode u Gradskoj upravi idu bez problema, kako bi bili stvoreni uslovi za nova zapošljavanja i otvaranje novih privrednih kapaciteta”, rekao je Đurđević prije početka prijema povodom Dana Republike Srpske za predstavnike privrednog života grada.

On je izjavio novinarima da je ovaj prijem, neformalnog karaktera, prilika za razgovor o događajima koji su obilježili proteklu godinu i pravcima za ovu.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da su privrednici iz ovog grada, pogotovo oni izvozno orijentisani, zabilježili rekordne rezultate, uprkos svim izazovima sa kojima su se susreli.

“Svoju zahvalnost i čestitke za te uspjehe iskazaćemo uručivanjem zahvalnica. Kontinuirano ćemo raditi na unapređenju privrednog ambijenta”, naveo je Petrović i dodao da su privrednici motor razvoja Bijeljine.

Petrović je dodao da je cilj grada da pospješi poslovne prilike na ovom području, te da će tome doprinijeti i auto-put i razvoj Poslovne industrijske zone četiri.

Zahvalnicu je dobilo preduzeće “Steko centar”, koje u BiH zapošljava 120 radnika, a direktor Milenko Stevanović rekao je da su zabilježili uspjehe koje ni sami nisu očekivali.

“Lani smo zabilježili promet i izvoz veći za 40 odsto, što je, imajući u vidu teška vremena, veliki uspjeh. Zaposlili smo nove radnike, krenuli sa izgradnjom dvije nove fabrike”, naveo je Stevanović i ocijenio da će ova godina biti još uspješnija.

Stevanović je naglasio da “Steko centar” izvozi u više od 20 zemalja, a novo im je tržište Amerike.

Dalibor Perić iz auto-servisa “Boveld” /Bowelldd/ u Donjoj Čađavici, koji je dobio priznanje za doprinos u razvoju Semberije, rekao je da imaju tri zaposlena, sa tendencijom širenja. “Opšta situacija je teška, nadam se da će biti bolje”, rekao je Perić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.