“Bijeljina odlična sredina za razvoj mladih košarkaša” /VIDEO/

Nakon osvajanja Prve lige RS, košarkaški klub Radnik je dugo birao prava pojačanja za nastup u Premijer ligi BiH. Jedno od najzvučnijih pojačanja ove godine jeste Džordan Džeramaja Bel, američki kombo bek koji je stigao sa Alabama univerziteta. 

Džordan Džeramaja Bel je rodjen u Lujvilu u saveznoj drzavi Kentaki, ima 25 godina, i najbolje se snalazi na poziciji plejmejkera ali može da pokrije i poziciju beka. Prije Radnika nastupao je za Vinsens univerzitet, zatim Viskonsin Milvoki Pantere da bi sezonu zavrsio na Alabama Univerzitetu. Dolazak u Bijeljinu mu je prvi inostrani angažman i pokazao se jako dobro i bilježi 13 poena, 2 skoka i 3 asistencije po utakmici.  Džordan kaže da je želja da zaigra na Evropskom tlu bila ključna za dolazak u Bijeljinu.

Bel ističe da nije ni znao gdje se BiH nalazi dok nije stigla ponuda Radnika ali nakon kratkog istraživanja, shvatio je da je Bijeljina najbolje mjesto za nastavak karijere.

Bel ističe da se lako privikao na zivot u Bijeljini, a najjači utisak na njega je ostavila domaća kuhinja.

Džordan ističe da ga iznanadio kvalitet košarke u prvenstvu Bosne i Hercegovine, da će mu iskustvo igranja u Premijer ligi  biti voma značajno u nastavku karijere.

Bel ima ugovor sa Radnikom do kraja aktuelne sezone. Za sad nije bilo razgovora o produžetku saradnje ali ističe i da ne razmišlja o budućim koracima u karijeri jer želi da bude potpuno posvećen bijeljinskom premijerligašu.

KK Radnik nastavlja borbu za opstanak u Premijer ligi.  Za vikend nemaju obaveze u prvenstvu a prvi izazov u narednom periodu biće susret sa Promom u Donjem Vakufu 12 februara.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.