Bijeljina obilježila Dan Grada /VIDEO/

Svečanom sjednicom gradskog parlamenta i dodjelom priznanja u Bijeljini je sinoć obilježen Dan grada u znak sjećanja na 24. septembar 1943. godine i prvo oslobođenje u Drugom svjetskom ratu. Odbornici, ministri, narodni poslanici, nagrađeni građani su pred početak svečane sjednice Skupštine grada položili vijence i cvijeće na centralni spomenik borcima palim u odbrambeno-otadžbiskom ratu.

Na svečanoj sjednici bijeljinske gradske Skupštine, odražnoj povodom 24. septembra – Dana grada, najviše gradsko priznanje – Povelja grada, posthumno dodijeljena dugogodišnjem gradonačelniku Mići Mićiću, uručena je njegovom sinu Panteliji. Za izuzetan doprinos koji su dali u liječenju građana tokom pandemije kovida 19, bijeljinska Bolnica “Sveti vračevi”, Dom zdravlja i Banja “Dvorovi” dobili su gradsko priznanja Zlatna medalja “Knez Ivo od Semberije” a zahvalnica grada uručena je infektologu bijeljinske bolnice Aleksandri Radojčić, za učinjeno lično djelo.

Predsjednik bijeljinske Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je da moramo biti ponosni na pretke koji su tada izvojevali slobodu, kao i na svoj grad i cijelu Semberiju, jer, samo njegujući te tekovine možemo ići u bolju budućnost.

Dan Grada čestitali su i ministri u Vladi RS i Savjetu ministara BiH.

Odbornici Skupštine grada su, uoči svečane sjednice, položili vijence i cvijeće na centralni spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *