Bijeljina i dalje bez gradskog i prigradskog prevoza /VIDEO/

Već sredinom marta autoprevoznici su obustavili svoje poslovanje. 2. aprila Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o obustavljanju javnog prevoza lica u drumskom saobraćaju. S postupnim ublažavanjem mjera od 11. maja dozvoljen je javni i međugradski prevoz, ali sa popunjenošću do 50 odsto od punog kapaciteta vozila. Takvi uslovi međutim, ne odgovaraju prevoznicima.

Iako je u RS od 11. maja odlukom Republičkog štaba dozvoljeno uspostavljanje javnog prevoza, Prevoznici kažu da im se ne isplati sada raditi sa 50 odsto kapaciteta kakva je preporuka instituta za javno zdravstvo RS.

Gradski i prigradski autobuski saobraćaj u Bijeljini još uvijek ne funkcioniše. Iz Semberije transport kažu da čekaju na ukidanje vanrednog stanja.

Kada je riječ o međunarodnom saobraćaju, Srbija je od 1. juna najavila otvaranje granica sa BiH. Semberije transport će tada nastaviti sa svojim redovnim linijama za Beograd i Novi sad.

Do 15. juna je EU najavila i otvaranje svojih granica. Čeka se na konačnu odluku, ali očekivanja su da bi možda i ranije mogao biti uspostavljen međunarodni prevoz sa BiH.

Mjere koje je izdao Institut za javno zdravstvo, kada je u pitanju javni i međugradski prevoz nalaže da Putnici moraju nositi maske i rukavice. Obezbijeđenje providne fizičke barijere za mjesto vozača, a koja se dezinfikuje na kraju svake smjene. Ulazak u autobus na jedna vrata, a izlazak isključivo na druga.

Poštovanje distance u vozilu (zauzeto svako drugo sjedište, a na putničkim stajalištima poštovanje distance od dva metra, Obavezna dezinfekcija vozila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *