Bijeljina – Borci traže bolji status /VIDEO/

Nastavlja se nezadovoljstvo boračkih kategorija u Srpskoj. Sa sastanka  predstavnika Boračkih organizacija regija  Bijeljina i Doboj poručeno je da se stanje mora hitno popraviti i da su demobilisani borci jako nezadovoljni trenutnim statusom. Kažu da situacija nikada nije bila teža.

RVI ne mogu da žive od 200 KM a borci prve kategorije moraju da ostvare pravo na minimalnu penziju i to je minumum naših zahtjeva , poručili su predstavnici boraca. Usvojili su i niz zaključaka. Traže od Koordinacionog odbora da donese zaključak o prikupljanja potpisa za smjenu Milomira Savčića ali i rsornog ministra u Vladi RS .

Takođe zatražili su od Vlade RS da sve nezaposlene borce uvede u sistem i omogući im mjesečni borački dodatak bez obzira na godine starosti.

Sa sastanka je poručeno da nije dobro što je došlo do podjela u Boračkoj organizaciji Srpske i da  organi Boračke organizacije Srpske ne funkcionišu te da se to u što skorije vrijeme mora riješiti. Iz Boračkih organizacija regije Bijeljina i Doboj ne isključuju ni izlazak na ulicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *