Biblioteka: Tokom prošle godine pročitano oko 33.500 naslova /VIDEO/

Zbog pandemije virusa, sve   redovne aktivnosti u bijeljinskoj Biblioteci “Filip Višnjić” su zaustavljene. Ipak,  u skladu sa preporukama struke realizovano je  nekoliko online projekata. Zabilježen je i rast broj korisnika Digitalne biblioteke. Tokom prošle godine pročitano je oko 33.500 naslova a  kompletan knjižni fond za čitaoce prebačen je  u elektronski katalog.

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” u Bijeljini tokom prošle godine radila je na izmijenjen način u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama. Druženje sa korisnicima sveli su na minimum. Zbog pandemije virusa korona Biblioteka je radila ograničeno sa korisnicima. Ipak ovaj period iskoristili su  da omoguće pristup većem broju knjiga, jer su intenzivno radili i na digitalizaciji građe.

Tokom prošle godine pročitano je oko 33.500 naslova.

Pandemija virusa korona zaustavila je  redovne aktivnosti Biblioteke kao što su književne večeri, promocije, radionice za djecu, te  organizovane posjete školaraca, i planirane manifestacije. Kompletna ova situacija uticala je i na smanjenje broja  posjeta Biblioteci , koja je godinama unazad bila rekorder u Srpskoj po broju upisanih novih članova i posjeta ustanovi.

Iako je aktuelna situacija uticala na smanjenje broja posjeta istovremeno  utrostučen je  broj posjeta Digitalnoj biblioteci u odnosu na godinu ranije.

Ipak, pandemija virusa korona probudila je želju za čitanjem , jer sada svi imamo više vremena za ove aktivnosti.

Kompletan knjižni fond za čitaoce prebačen je  u elektronski katalog.

Biblioteka ima ograničena sredstva za nabavku novih naslova. Ipak , trude se da u skladu sa mogućnostima ostvare želje čitalaca. Najviše im nedostaje stručne literarure jer je Bijeljina i grad studenata.

Bez obzira na teške uslove poslovanja sačinjeni su planovi za ovu 2021. godinu.

Tokom prošle godine Bijeljinci su najviše čitali knjige iz oblasti popularne psihologije , što je u skladu sa pandemijom virusa korona i očekivano kažu u Biblioteci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *