Biblioteka nagradila najvjernije članove /VIDEO/

Povodom 2. aprila Međunarodnog dana dječije knjige Narodna biblioteka “Filip Višnjić”, organizovala je dodjelu priznanja “Naj čitalac” najmlađim članovima sa Odjeljenja za djecu koji imaju najviše pročitanih knjiga u 2023. godini.  Nagrađeno je devet članova u tri kategorije – predškolci, osnovci i djeca sa poteškoćama u razvoju koji pohađaju Specijalnu nastavu u OŠ “Vuk Karadžić” Bijeljina.

Misija porodice i roditelja jeste da svoju djecu od najranijeg uzrasta usmjere na pravi put i da im usade ljubav prema biblioteci, knjizi i čitanju. Da su knjige u eri interneta i vremenu savremenih tehnologija nepremostivo dobro za mlade naraštaje, poručuju roditelji Mihaila Vakičića koji je tokom prošle godine u kategoriji predškolaca koji posjećuju Odjeljenje za djecu bijeljinske biblioteke, pročitao impozantan broj knjiga.

Najljepše bajke za djecu obilježile su i obilježavaju djetinjstvo generacija i generacija djece širom planete. Irina Kalajdžija, učenica četvrtog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić” redovno dolazi u biblioteku i posjećuje Odjeljenje za djecu u ovom hramu kulture.Ona se našla među osnovcima koji su prošle godine pročitali najveći broj knjiga. Napominje da voli da čita bajke.

Tako pored izazova savremenog doba prednost Irena daje knjizi, pa s razlogom vršnjacima poručuje.

Praznik knjige za djecu, ustanovljen je 1967. godine na osnovu odluke koju je donio Unesko, kako bi se djeci poslala poruka o magiji književnog nadahnuća i važnosti razvijanja ljubavi prema pisanoj riječi. S toga je povodom Međunarodnog dana dječije knjige Narodna biblioteka “Filip Višnjić”, organizovala dodjelu priznanja “Naj čitalac” najmlađim članovima sa Odjeljenja za djecu koji imaju najviše pročitanih knjiga u 2023. godini.

Svi rezultati rada Odjeljenja za djecu proizilaze iz činjenice da biblioteka godinama unazad organizuje radionice za djecu predškolskog uzrasta i na taj način od malih nogu nastojimo da najmlađim sugrađanima ukažemo na važnost čitanja, zaključuje Arsenovićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *