Besplatni udžbenici za 45.000 osnovaca

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je dodatnih 1,7 milona KM za besplatne udžbenike za osnovce, a ukupna izdvajanja u narednoj školskoj godini za 45.000 učenika iznose 6.200.000 KM.

Besplatni udžbenici biće obezbijeđeni za sve učenike prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, pobjednike na republičkim takmičenjima, te učenike od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete u porodici sa troje i više djece, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Ministarstvo porodice, omladine i sporta obezbijedilo je 250.000 KM za nabavku besplatnih udžbenika za oko 1.150 učenika”, navodi se u saopštenju.

Ovo ministarstvo će i za narednu školsku godinu obezbijediti besplatne udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece, i to za đake od petog do devetog razreda.

“Za besplatne udžbenike Vlada Republike Srpske obezbijedila je dodatna sredstva i ona sada iznose više od 6.450.000 KM. U narednoj školskoj godini besplatne udžbenike dobiće oko 46.000 učenika osnovnih škola, a ova mjera treba da se posmatra kao podrška porodicama u okviru populacione politike ali i kao podrška našim talentovanim mladim ljudima koji su budućnost Republike Srpske”, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.