Beograd: Studenti ostaju u domovima

U razgovoru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima studenata, dogovoreno je da oni mogu da ostanu u studentskim domovima u Beogradu, ali uz posebne epidemiološke mjere koje moraju biti na snazi.

Vučić je sinoć najavio da će zbog širenja virusa korona, predložiti Vladi da budu zatvoreni studentski domovi.

Zbog ove najave studenti su se okupili i protestovali kod Studentskog grada u Novom Beogradu i kod doma “Slobodan Penezić Krcun” na Zvezdari i “4. April”.

Uslijedio je razgovor studentskih predstavnika sa predsjednikom Srbije nakon čega je odlučeno da će studenti ipak ostati u domovima, ali uz posebne mjere, objavio je RTS.

Studenti su se sa Novog Beograda uputili u protestnu šetnju sve do Skupštine Srbije, gdje su im se pridružile kolege iz više drugih domova kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog najavljene, pa povučene, odluke o zatvaranju domova.

Oni su najavili su novo protestno okupljanje za danas u 10.00 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta i zatražili da im se obrati ministar prosvjete Mladen Šarčević kao i da im se dostavi zvanična odluka da domovi neće biti zatvoreni.

(foto: Fonet)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *