Banjaluka: Svi osnovci dobiće besplatne udžbenike, podjela po školama

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković potpisao je danas ugovor o nabavci udžbenika za učenike od 3. do 9. razreda, tako da će svih 26 škola od 3. do 12. avgusta dobiti komplete udžbenika koje će podijeliti učenicima do početka školske godine.

Stanivuković je istakao da je ovaj program vrijedan 1,5 miliona KM.

On je naveo da će ugovor sa bankarskom garancijom početkom naredne sedmice biti upućen u Istočno Sarajevo kako bi ga potpisali predstavnici Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, koji je izabran kao najpovoljniji ponuđač na tenderu.

Kako bi se utvrdio plan podjele po školama, gradonačelnik je danas održao i sastanak sa direktorima osnovnih škola, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Roditelji, ne kupujte udžbenike, grad je to uradio za vas. Svih oko 11.500 učenika dobiće besplatne udžbenike”, poručio je gradonačelnik Banjaluke.

On je naglasio da će na ovaj način biti obezbijeđene značajne uštede za kućne budžete građana, čak za više od 400 KM za porodice koje imaju troje osnovaca.

“Uštedama koje smo napravili u Gradskoj upravi, građani će da osjete uštede u svojim kućnim budžetima”, rekao je Stanivuković i pozvao republičke vlasti da isto urade i na nivou Srpske.

Direktor Osnovne škole “Sveti Ćirilo i Metodije” iz Piskvice Olgica Tešić kazala je da je riječ o hrabrom projektu koji su realizovali gradonačelnik i njegov tim.

“Kao prosvjetni radnik i majka sretna sam što ću moći roditeljima reći da ne moraju brinuti kako će za svoju djecu nabaviti udžbenike”, rekla je Tešićeva i dodala da je ovo podstrek za budućnost mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *