Apel – pješaci i biciklisti da vode računa o bezbjednosti

Bijeljinska policija apelovala je da pješaci i biciklisti u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojni prsluk da bi bili vidljiviji u saobraćaju, te da se ne kreću kolovozom pod dejstvom alkohola.

Iz bijeljinske Policijske uprave napomenuli su da je zimski period karakterističan po većem broju saobraćajnih nezgoda sa pješacima i biciklistima, naročito u uslovima smanjene vidljivosti u periodu od 16.00 časova.

Najveći broj saobraćajnih nezgoda sa ovim kategorijama registrovan je kao posljedica nepropisnog kretanja pješaka, kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanja pješaka kolovozom van naselja bez svjetloodbojnog prsluka.

Da bi uticali da se smanji crna statistika, policija je apelovala da pješaci i biciklisti koriste svjetloodbojni prsluk koji u znatnoj mjeri pomaže da pješak bude uočen od vozača.

Zimski period karakterističan je i po tome što veći broj ljudi nosi tamnu odjeću, što otežava njihovu vidljivost, a posebno u ulicama i mjestima koji nisu osvijetljeni.

“Ne dozvolite da postanete dio crne statistike! Ako ste pješak nosite, odjeću koja na sebi ima fluoroscentne i svijetle dijelove kako bi bili uočeni od vozača učesnika u saobraćaju”, dodaje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.