Apel građanima za doprinos bezbjednom održavanju izbora /VIDEO/

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić ocijenio je da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće i pozvao građane i sve političke subjekte da daju svoj doprinos kako bi predstojeći izbori protekli bezbjedno. Predstavljen je danas izvještaj o radu bijeljinske policije tokom avgusta.

Stanje bezbijednosti na području koje pokriva Policijska uprava Bijeljina je zadovoljavajuće, ocijenio je načelnik ove uprave Stjepan Terzić, predstavljajući rezultate policije za mjesec avgust. On podsjeća da je policija u osmom mjesecu nadležnim tužilaštvima podnije 56 izvještaja protiv 64 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 70 krivičnih djela.

Zabilježeno je jedno krivično djelo iz oblasti visoko-tehnološkog kriminaliteta. U posmatranom periodu bilježi se povećanje broja maloljetnih lica u izvršenju krivičnih djela. Bijeljinska policija je u avgustu evidentirala dva krivična djela iz oblasti seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece.

U toku je sprovođenje planskih aktivnosti s ciljem bezbjednog održavanja predstojećih opštih izbora, kažu u bijeljinskoj Policijskoj upravi.

Kada je riječ o radu policije tokom avgusta, javni red i mir narušen je 55 puta, a prekršaje iz ove oblasti počinilo je 69 lica. U oblasti bezbjednosti saobraćaja bilježi se smanjenje broja saobraćajnih nezgoda. Evidentirano je 106 nezgoda i nije bilo smrtno stradalih lica.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.