2021. dočekana bez proslave – U Bijeljini rođena prva beba u Srpskoj /VIDEO/

U prvim sekundama nove godine u bijeljinskom porodilištu začuo se plač Maksima Markovića, koji je prva beba rođena u Republici Srpskoj u Novoj 2021. godini. Na svijet je došao minut iza ponoći.

Prvu bebu rođenu u Srpskoj u Novoj godini predsjednica Srpske Željka Cvijanović darivala je zlatnikom i prigodnim poko9lonima. Ovo je dobar znak za bolnicu, Bijeljinu i Srpsku, poručio je direktor bijeljinske bolnice.

A građani Srpske su ispratili staru 2020. godinu drugačije nego što je to uobičajeno, bez masovnih okupljanja, proslava i euforije. I građani Bijeljine u Novu godinu su ušli bez organizovanog slavlja. Odlučili su da novogodišnje praznike provedu porodično. Ugostiteljski objekti, kao i izložbeno-prodajni štandovi radili su do 22.00, prema propisanim epidemiološkim mjerama.

Novogodišnja noć, kao i prvi dan Nove godine protekli su u Bijeljini mirno, potvrđuje statistika dežurnih službi u gradu. U protekla 24 časa javni red i mir narušen je  jednom u Bijeljini. Uhapšena su dva  lica u Bijeljini i Loparama. Dogodile su se tri  saobraćajne nezgode, dvije u Bijeljini i jedna u Ugljeviku. U službi Hitne pomoći Bijeljinskog Doma zdravlja pregledana su   74  pacijenata, a ljekari su obavili  i  7 kućnih pregleda. Pripadnici Teritorijane vatrogasne jednice grada Bijeljina   nisu  imali intervencija.

Trgovinske i zanatsko preduzetničke radnje te prodajna mjesta Lutrije RS u Bijeljini su danas mogli da rade do 13 časova.

Preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika, navodi se u odluci gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića. Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *