12 novih kamera u Bijeljini, a bilježiće ove prekršaje /VIDEO/

Na području u nadležnosti PU Bijeljina biće postavljeno 12 novih kamera koje prepoznaju registarske oznake,  detektuju nepropisnu brzinu i prolazak kroz crveno.

Šest takvih kamera postavljeno je već na području grada Bijeljina, ali još uvijek nisu u funkciji.

Kamere koje su trenutno postavljene u gradu, služe samo kao video nadzor i isključivo se postavljaju da snimaju javne površine. Kamere koje detektuju nepropisnu brzinu, nisu još puštene u rad, navode iz PU Bijeljina.

Riječ je o stacionarnim radarima tzv. crnim stubovima koji automatski prepoznaju registarske oznake vozila, registruju prekršaje prekoračenja brzine i prolaska kroz crveno svjetlo na semaforima. Još uvijek se ne zna kada će ove kamere biti puštene u funkciju. Iz policije kažu da će javnost biti blagovremeno obaviještena.

I dok se čeka da se puste u rad kamere koje detektuju prekoračenje brzine, policijski presretači su u prošlom mjesecu evidentirali najveće brzine na zaobilaznicama i prema Pavlovića putu, gdje se vozilo i po 135 km na čas. Podsjećamo, u  funkciji su od prošle godine i kamere koje imaju mogućnost prepoznavanja registarskih tablica, ali isključivo služe samo za tu vrstu prekršaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *