“ZP Komerc” jedno od značajnijih preduzeća u oblasti mesoprerade /VIDEO/

Od samog početka pandemije virusa korona Privredna komora je stala u zaštitu domaće proizvodnje, s ciljem poboljšanja uslova poslovanja pa sve do podizanja svjesti za kupovinom domaćih brendova. Predstavnici Privredne Komore posjetili su ovih dana preduzeće ZP Komerc te razgovarali o problemima sa kojima se trenutno suočava mesoprerađivačka industrija.

Posljedice pandemije virusa korona evidentne su u svim granama privrede. Negativni efekti usljed poremećaja na tržištu osjete se i u mesoprerađivačkoj industriji. Pored ostalog došlo je do pada prodaje proizvoda i poluproizvoda od mesa.

S kojim se problemima suočava mesoprerađivački sektor sagledali su tokom posjete ZP Komercu u Vršanima predstavnici Privredne komore Srpske.

Za razliku od drugih industrija mesa, ZP Komerc je kompanija u kojoj je u potpunosti zaokružen proizvodni ciklus, od uzgoja žitarica i stoke na farmama, do klaonice, prerade i prodaje, pa su i izazovi u poslovanju daleko veći.

ZP Komerc je ističu u Privrednoj komori Srpske jedno od najznačajnijih preduzeća u oblasti mesoprerađivačke industije koje ima značajne kapacitete i koje je tehnološki u samom vrhu evropskih standarda proizvodnje i prerade.

Ova firma je u prednosti, s obzirom na činjenicu da ima zatvoren sistem snabdijevanja sirovinama uz vlastitu proizvodnju tovne junadi i 30.000 svinja na farmama, pa je u potpunosti kontrolisan i kvalitet gotovih proizvoda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *