Značajni rezultati ostvareni su u borbi protiv privrednog kriminaliteta /VIDEO/

Za devet mjeseci ove godine na putevima koji su u nadležnosti policijske uprave Bijeljina u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo devetoro ljudi, rečeno je danas na konferenciji za medije Policijske uprave Bijeljina na kojoj su prezentovani rezultati rada za prvih devet mjeseci. Značajni tezultati ostvareni su u borbi protiv privrednog kriminaliteta.

Prezentujući rezultate rada bijeljinske policije u prvih devet mjeseci ove godine, načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić ocijenio je da je stanje bezbijednosti na području ove uprave na zadovoljavajućem nivou i izdvaja da je u posmatranom periodu evidentirano smanjenje ukupnog broja krivičnih djela za oko 6 odsto, te da je koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela oko 86 odsto .

Policijske evidencije pokazuju da je broj teških krađa manji za 25,5 procenata, dok je broj krađa manji za 28 odsto na području u njihovoj nadležnosti. Dogodila su se i četiri krivična djela razbojništvo i sva su rasvijetljena, rečeno je danas.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja u devetomjesečnom ovogodušnjem periodu pokazuje statistika da je evidentirano za oko 12 odsto više saobraćajki u odnosu na isti period lane.

U prvih devet mjeseci ova uprava podnijela je nadležnim tužilaštvima 507 izvještaja protiv 593 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 614 krivičnih djela. Bilježi se pad evidentiranih prekršaja u oblasti javnog reda i mira.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *