Zlatnik za prvorođenu bebu u Srpskoj u ovoj godini /FOTO/

Nika Marić iz Bijeljine jedna je od dvije prvorođene bebe u Novoj godini koje je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović darovala zlatnikom.

U ime predsjednika Republike Srpske zlatnik i poklon paket danas je uručila izaslanik predsjednika Republike Nataša Sjerić, koja je srećnoj majci u bijeljinskom porodilištu prenijela iskrene čestitke i najljepše želje za dug i srećan život prvorođenim stanovnicima Srpske u 2020. godini.

“Zlatni dukat tradicionalno dodjeljuje predsjednik Republike prvom novom stanovniku u Novoj godini i ovaj lijep početak godine i divan gest je pokazatelj nastavka aktivnosti predsjednice Republike na podršci svim aktivnostima koje imaju za cilj povećanje nataliteta u Srpskoj”, rekla je Sjerićeva novinarima.

Ona je navela da je opredjeljenje predsjednice Cvijanović u mandatu predsjednika Republike Srpske, kao i ranije na funkcijama predsjednika Vlade i ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, uvijek bilo da se prioritet da poboljšanju životnog standarda građana i velika podrška mladim ljudima i porodicama.

“Predsjednica Republike veoma često ističe ono što je činjenica, a to je da su mladi i djeca budućnost Republike Srpske”, navela je Sjerićeva.

Djevojčica rođena minut iza ponoći

Djevojčica rođena u Bijeljini minut iza ponoći, kada i beba u Zvorniku, drugo je dijete Ljiljane i Željka Marića koji imaju i četvorogodišnju kćerku Lenu.

Majka kaže da je termin bio 4. januar i da ih je porođaj u novogodišnjoj noći iznenadio, ali je sve proteklo bez problema.

“Svi smo u porodici srećni i zadovoljni i nema boljeg novogodišnjeg poklona od ovog”, rekla je Marićeva novinarima.

Zahvaljujući za poklon predsjednika Republike Srpske, srećna majka je poželjela svim građanima Srpske sreću, zdravlje, uspjeh, blagostanje i puno beba.

Direktor bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” Milica Lovrić ocijenila je da je 2020. godina vrlo lijepo počela i da najljepše vijesti dolaze iz porodilišta, navodeći da je prvog dana u Bijeljini rođeno pet beba, i to jedna djevojčica i četiri dječaka.

Lovrićeva je zahvalila predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, ističući da je ona inicijator i nosilac pronalitetne politike Srpske i da nastavlja dobru praksu pomaganja zdravom odrastanju djece, njihovom školovanju i stvaranju boljeg ambijenta za život.

“Radujem se i podržavam sve takve aktivnosti, da bismo imali što više djece u Republici Srpskoj”, rekla je Lovrićeva novinarima i svim građanima Srpske poželjela srećnu Novu godinu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, uspjeha i što više beba.

Prema njenim riječima, u 2019. godini u bijeljinskom porodilištu rođeno je 1.040 beba, što je povećanje u odnosu na 2018. godinu kada je rođeno 998 beba.

“Drago mi je što je ova godina počela u znaku žene, doktorica koja je obavila porođaj je žena, rođena je Nika, darovala ju je žena koja je predsjednik Republike Srpske. Žena je sinonim za sigurnost, mir, spokojstvo i organizaciju”, poručila je Lovrićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *