Zekić: Od 31. maja dezinfekcija i priprema za turističku sezonu

Direktor Banje “Dvorovi” Milorad Zekić rekao je da ova ustanova planira da, po zatvaranju kovid sistema, od 31. maja, dezinfikuje i sredi Banju i bazene, ali da su za to potrebna sredstva, te izrazio očekivanje da će u vezi s tim biti postignut dogovor sa gradonačelnikom Bijeljine Ljubišom Petrovićem.

“Mi smo sedam mjeseci u kovid sistemu, pri čemu je redovna djelatnost prekinuta. Neophodna su nam sredstva jer nismo, faktički, imali mogućnost da zaradimo bilo šta”, izjavio je Zekić Srni.

Prema njegovim riječima, plan je da se, po zatvaranju kovid sistema, od 31. maja, kako je odlučeno na Kriznom štabu, počne sa dezinfekcijom, odnosno čišćenjem prostora koji je korišten za kovid bolnicu.

“Imamo sreću da terapijski dio Banje nije bio u kovid sistemu i on će brzo biti u funkciji”, istakao je Zekić, navodeći da će za dio koji je bio u kovid sistemu biti potreban duži period da se sredi, okreči i potpuno dezinfikuje.

On je naveo da je neophodno krenuti i u pripremu sa bazenima.

“Nadamo se da će za sve ovo biti razumijevanja, da ćemo sa gradonačelnikom ući u tu priču da bismo se pripremili za turističku sezonu”, rekao je Zekić i dodao da se ove godine malo kasni, ali da je važno da će uspjeti što prije da pokrenu sezonu.

On očekuje i da će sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske obnoviti ugovor za 310.000 KM.

“U ovoj godini nismo imali nijednog pacijenta i očekujemo da, po zatvaranju kovid bolnice i dezinfekcije i čišćenja objekta, krenemo sa realizacijom ovog ugovora”, rekao je Zekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *