Zbog Petrovića grad suočen sa tužbom i narušavanjem odnosa sa “Srbija gasom”

Skupština grada Bijeljina izrazila je zabrinutost postupcima gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koji je propustio da u prijedlogu budžeta ili kasnijim prijedlogom odluke o isplati novčanih sredstava, predvidi i uplati 628.712 KM, koja je još 2021. godine trebalo da se prebace “Bijeljina gasu” kao refundacija za legalizaciju distributivnog gasnog sistema u gradu.

Iz Skupštine grada su ukazali da je grad Bijeljina u ovom trenutku suočen sa ozbiljnom tužbom i narušavanjem odnosa sa “Srbija gasom”, kao većinskim vlasnikom preduzeća “Bijeljina gas”.

“Razlozi za ovakvo ponašanje gradonačelnika su nejasniji, tim prije, što se u najavi tužbe navodi da se gradonačelnik Ljubiša Petrović već pismeno i usmeno izjasnio da dug nije sporan, o čemu postoji valjana dokumentacija i izražava sumnja da je riječ o svjesnoj i namjernoj zloupotrebi upravnog postupka”, saopšteno je iz gradskog parlamenta.

U pojašnjenju najave tužbe navedeno je da gradonačelnik, kao lice koje upravlja suvlasnikom preduzeća, do danas nije pružio suvislo opravdanje za kašnjenje u prenosu ovih sredstava, iako je isto obećao u više navrata, usmeno i pismeno.

“O postojanju duga Skupština grada donedavno nije imala saznanja, sve dok nas advokat `Bijeljina gasa` nije obavijestio da dug postoji. Advokat `Bijeljina gasa` je 20. maja ove godine najavio da će, ukoliko sredstva ne budu uplaćena do 1. juna. pokrenuti tužbu i tražiti naplatu zateznih kamata, što će gradskom budžetu proizvesti dodatnu štetu”, naveli su iz Skupštine grada.

Skupština grada Bijeljina je, nakon saznanja za postojanje duga, na više zasjedanja bezuspješno upozoravala gradonačelnika da grad može doći u ovakvu situaciju i samoinicijativno 14. aprila usvojila prijedlog inicijative odbornika Miroslava Milovanovića da u rebalansu budžeta za 2022. godinu bude uvršten iznos od 628.712 KM preduzeću “Bijeljina gas”, koliko iznosi refundacija sredstava plaćanja naknada, taksi i slično.

“Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević obratio se dopisom ka `Bijeljina gasu`, uz molbu za razumijevanje i odgodu tužbe do usvajanja prijedloga rebalansa budžeta za 2022. godinu, kada će odbornici u Skupštini grada, amandmanskim djelovanjem u okviru svojih nadležnosti, obezbijediti pomenuta sredstva”, navedeno je u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *