Završetak remonta Termoelektrane očekuje se 5. novembra

Remont Termoelektrane “Ugljevik” trebalo bi da bude okončan 5. novembra, nakon 40 kalendarskih dana rada i maksimalnog angažovanja svih zaposlenih, rečeno je Srni u RiTe “Ugljevik”.

“Za sada se poštuju planovi i remont teče bez većih problema”, rekao je rukovodilac Službe za održavanja sistema u Radnoj jedinici Termoelektrana Predrag Đukić i istakao da se, kao i nakon svakog remonta, od 5. novembra očekuje pouzdan rad bloka Teremoelektrane, sa minimalnim brojem neplaniranih zastoja.

On je naveo da je remont, kojem je prethodio povećan broja zastoja bloka, počeo krajem septembra, a, osim maksimalnog angažovanja zaposlenih u Termoelektrani “Ugljevik” u radovima učestvuje oko 500 radnika koje je angažovao izvođač.

U okviru remonta, između ostalog, biće zamijenjeno devet paketa na prednjoj i pet paketa cijevi na posljednjoj strani ložišta.

Đukić je rekao da se u okviru ovih radova radi i na remontu kanala ugljenog praha i gorionika, na zamjeni kanala dimnih plinova i kompenzatora, zamjeni dijela bunkera uglja i remontu ventilatorskog postrojenja.

“Remont elektrofilterskog postrojenja, termička obrada, radiografska kontrola zavarenih spojeva, kontrola parovoda, zavara i ostalih mašinskih elemenata, te servisiranje duplih ležajeva mlinova i čišćenje, te popravka dizni i cjevovoda na rashladnom tornju samo su dio poslova koje obavljamo kao bismo iskoristili svih 40 dana na remontu postrojenja”, naveo je Đukić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *