Završeno uređenje izvorišta česme u Tutnjevcu

Završene su planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme u ugljevičkoj mjesnoj zajednici Tutnjevac u okviru projekta “Majevica u srcu”.

Uređen je prostor oko izvora, izgrađena pristupna staza, te zamijenjeni poklopci na objektu izvora, saopšteno je iz Udruženja građana “Korijeni”.

Izrađeno je betonsko korito u kombinaciji sa riječnim kamenom, nabavljene su klupe za park, montirana nadstrešnica površine 15 metara kvadratnih, kapaciteta za sjedenje do 30 odraslih osoba, te postavljen turistički saobraćajni znak.

Predsjednik Udruženja Aleksandar Krstić naveo je da se projekat “Majevica u srcu” realizuje uz podršku Telemah fondacije, opštine Ugljevik i grupe mještana iz Tutnjevac, a u saradnji sa ugljevičkom Turističkom organizacijom, Radnom grupom Majevica, Udruženjem “Rebuf” iz Čelića, Udruženjem za izgradnju mreže mira, “M-bajk šopom” i “Autoradom” iz Brčkog.

On je najavio da je naredna aktivnost u okviru projekta organizovanje rekreativne biciklističke vožnje “Via Majevica dva 2022” na relaciji od Donjeg Zabrđa, preko Tutnjevca, Puškovca, Koraja, Mirosavaca, do Čelića.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *