Završeni “Dani komedije” u Bijeljini – Najbolja predstava “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta Srpske /VIDEO/

Završen je 21. pozorišni festival “Dani komedije”. Pred bijeljinskom publikom odigrana je sinoć predstava “Supština” banjalučkog pozorišta “Jazavac”. Prema ocjeni stručnog žirija najbolja predstava ovogodišnjeg pozorišnog festivala je “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Najbolja predstava ovogodišnjih “Dana komedije” u Bijeljini je “Ožalošćena porodica” Narodnog pozorišta Republike Srpske, odlučio je stručni žiri na zatvaranju ovog festivala. Predstava “Ožalošćena porodica” rađena je po tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji i režiji Nikole Pejakovića.

“Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Slađani Zrnić, koja je igrala Ginu u predstavi `Ožalošćena porodica”. Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je glumac Gordan Kičić, koji je igrao grofa Ištvana u predstavi “Noćna straža” beogradskog “Ateljea 212”.

21.-e Dane komedije zatvorila je sinoć predstava “Skupština” Pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke.  Glumac Aleksandar Stojković primio je nagradu koju je osvojilo Narodno pozorište Republike Srpske i istakao da nije nimalo jednostavno igrati komediju. Stojković, koji je sinoć igrao u predstavi “Skupština” podsjetio je da su na ovom pozorišnom komadu radili duže od godinu dana, zbog epidemije.

Stojković je naveo da je autor teksta predstave Španac i da govori o dužničkom ropstvu, u koje je Španija duboko zagazila.

On je ocijenio da je selektor “Dana komedije” uradio odličan posao i napravio dobar izbor predstava koje su odigrane ove godine, uzimajući u obzir finansijska sredstva koja se obezbjeđuju za ovakve kulturne događaje.

Stojković, koji igra i u Narodnom pozorištu Republike Srpske, rekao je da imaju u planu da krajem godine bude napravljena revija profesionalnih pozorišta iz Srpske.

Turneja “Narodno Među narodom”  kreće ka istočnom dijelu Republike Srpske i Hercegovini kreće od 15. do 25. juna.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *