Završen „Patriotski miting“ u Podgorici

U Podgorici, na Trgu nezavisnosti, počeo je oko 19 časova postizborni “patriotski skup” iza kojeg stoji, kako se smatra, DPS predsjednika Mila Đukanovića, koja je poražena na nedavnim parlamentarnim izborima.

Skup je završen oko 20.20 himnom Crne Gore “Oj svijetla majska zoro”, trg je bio osvijetljen stotinama baklji, a s himnom su se stopili povici hiljade grla “E Viva Montenegro”.

Nakon toga je sa razglasa puštena pjesma “Još ne sviće rujna zora”.

Prije toga, jedan od govornika Peđa Vučurović poručio je okupljenima da ih gledaju “sjene predaka i da ih ne smiju osramtoti”: 

“Nimalo mi ne ličite na đavolji nakot. Neće ovde biti, dajemo vam vjeru, niti crnih ptica, žica, a kamoli Srberenica. Kušala je Crna Gora njihovu slobodu 23 godine, između dva rata, i u grlu nam je stajala ta sloboda. Zahvaljuje se Crna Gora na srpskoj slobodi. Razmisli građanska Crna Goro treba li ti sloboda Draže Mihailovića”, poručio je.

Sa video bima puštani su inserti iz filmova “Božićni ustanak” i “13. jul” a snimljenom video porukom okupljenima se obratio i Jovo Kašičić i poručio Crnogorcima da čuvaju granice Crne Gore.

Nemanja Batričević poručio je liderima pokreta URA da dobro razmisle šta rade, predaju li Crnu Goru u ruke četnička, i da će ako to urade biti zapamćeni kao najgori izdajnici.

On je braći Bošnjacima, Albancima i Hrvatima poručio da danas sa njima strepe i crnogorski građanski orjentisani Srbi.

“Nećemo se dati ravnogorskoj fukari kao što se ni naši đedovi nisu dali 41.godine” poručio je. 

(Kurir)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *