Zavod za zapošljavanje počeo da rješava predmete radnika “Žitoprometa” /VIDEO/

Vlada Republike Srpske dala je “zeleno svjetlo” Poreskoj upravi RS da svoja potraživanja u “Žitoprometu” iz Bijeljine koji je u stečaju, proda na javnom konkursu. Prodaja  potraživanja jako je bitna , kako bi se riješilo pitanje radnika koji su na birou zavoda za zapošljavanje, kažu u Odboru povjerilaca Žitoprometa u stečaju i dodaju da je Zavod za zapošljavanje počeo da radi na predmetima 113 radnika .Radnici novac mogu očekivati već za nekoliko dana.

Zavod za zapošljavanje počeo je da rješava predmete radnika bijeljinskog “Žitoprometa” u stečaju u vezi sa novčanom nadoknadom izjavio je za našu TV Dušan Tomić predsjednik Odbora povjerilaca .

Prema njegovim riječima ovaj korak je uslijedio nakon što je Vlada RS dala zeleno svjetlo  Poreskoj upravi RS da svoja potraživanja u “Žitoprometu” iz Bijeljine koji je u stečaju, proda na javnom konkursu.

On kaže da je nekolicina radnika zajedno sanjim predhodnih dana radila na čišćenju i uređenju zapuštenog lokala u centru Bijeljine gdje se nekada nalazila Žitoprometova pekara.

Kompanija “Pavgord”  je 26.juna isplatila 600.000 KM .

Tomić se nada da će stečajni postupak uskoro biti završen jer je kako kaže oko 90 % do sada riješeno.

Trenutno se 113 radnika “Žitoprometa”  nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *