Zaražena medicinska sestra biće smještena u karantin u Domu učenika

Medicinska sestra zaposlena u Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini zaražena je virusom korona i ona će danas biti smještena u karantin pri Domu učenika, a sva lica koja su bila u kontaktu s njom biće testirana.

Iz gradskog Štaba za vanredne situacije podsjećaju da gotovo tri sedmice u Bijeljini nije bilo registrovanih osoba pozitivnih na virus korona, a da je ovo 12. slučaj zaraze u Bijeljini do sada.

Do sada je u Bijeljini na kovid-19 testirano 398 lica, a očekuju se rezultati za 31 uzeti uzorak.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, pod stručnim nadzorom u samoizolaciji nalaze se 353 osobe, dok je u karantinu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” smješteno 30 lica.

U izolaciji u kućnom karantinu trenutno je 20 osoba, dok je bolnički karantin bez pacijenata. U tranzitni karantin na Rači smješteno je šest lica.

Granicu na prelazu Rača u protekla 24 časa prešla su 292 vozila, dok je na Pavlovića mostu prešlo 42 vozila.

Policijska uprava Bijeljina izdala je 15 prekršajnih naloga za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa, kao i dva prekršajna naloga za lica starija od 65 godina koja su kršila zabranu kretanja.

Komunalna policija izvršila je kontrolu 42 lica u izolaciji i svi su pronađeni na adresi.

Gradski sanitarni inspektor izdao je jedno rješenje za izolaciju, odnosno, ukupno 190 rješenja do sada.

Kol-centar je prethodnog dana imao 20 poziva, od kojih je realizovano pet zahtjeva za dostavu, a ostali pozivi /15/ su se odnosili na informacije, podizanje penzija i pozive lica koja ne spadaju u starosnu grupu starijih od 65 godina, penzionere, invalidna lica, samce, trudnice i hronične bolesnike.

S obzirom na predstojeće prvomajske praznike, iz Gradskog štaba za vanredne situacije podsjećaju građane da je od izuzetnog značaja da ostanu disciplinovani u narednom periodu i apeluje da poštuju preporuke ljekara, odnosno, naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *