Žalbe građana pljušte zbog obuće, tehnike i komunalija /VIDEO/

Tri četvrtine od oko 700 prigovora građana upućenih udruženjima potrošača odnosi se na preduzeća koja isporučuju telekomunikacijske usluge, zatim na usluge isporuke grijanja, vode i odvoza smeća, saopšteno je iz bijeljinskog Udruženja potrošača “Zvono”. U oko 90 odsto slučajeva usvojeni su prigovori građana.

U 89 odsto slučajeva odlučeno je u korist rađana, dok su u preostalih 11 odsto slučajeva  primjedbe djelimično usvojene.   

U toku je formiranje i Komisije za prigovore u Elektro Bijeljini, gdje se pojavio problem uslovljen reorganizacijom preduzeća. Posebno su zabrinjavajuće brojne odjave građana koji odlaze u inostranstvo. Od 28 žalbi Komunalcu u posljednjih 15 dana  sedam žalbi se odnosilo na ovu oblast.

Interesantno je da je zaprimljeno samo oko 70 pojedinačnih žalbi na  trgovačke usluge od čega je oko  80 odsto riješeno u korist građana . Na šta se odnose te žalbe?

Prema statistici koja se vodi pri Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, prošle godine su potrošači na ove usluge podnijeli 2.403 od ukupno 3.213 prigovora. Udruženje potrošača Zvono je u prva dva mjeseca ove godine evidentiralo oko 70 pritužbi građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *