Zajedničkim snagama potpuno opremljena ambulanta za logopeda u DZ “Dr Rosa Hadživuković”

U Domu zdravlja „Dr Rosa Hadživuković“ Lopare su potpuno uređene prostorije i opremljena ambulanta za logopeda.

Tim povodom menadžment loparske zdravstvene ustanove je organizovao okupljanje roditelja djece sa problemima u govoru, predstavnica Kola srpskih sestara “Mati Angelina Srpska” iz Lopara i drugih učesnika u projektu.

„Naša ustanova, navedene dvije grupe građana, uz podršku apoteke „Rosić“ su zajedničkim snagama uspjele prikupiti sredstva i građevinski urediti prostorije za logopeda, te nabaviti dodatnu opremu i rekvizite kako bi ambulanta bila unaprijeđena i potpuno funkcionalna“,  rekao je direktor loparskog doma zdravlja Dušan Šakotić.

Tanja Marković, predsjednik Kola srpskih sestara “Mati Angelina Srpska”, kaže da je kao majka djeteta koje je dolazilo u dom zdravlja na logopedske tretmane prepoznala potrebu za opremanje dodatnom opremom logopedske ambulante.

„Pokrenuli smo akciju, zajedno sa domom zdravlja, za opremanje logopedske ambulante po uzoru na veće zdravstvene centre kakvi su Banjaluka i Beograd. Nabavljeni su određeni logopedski aparati i didaktička oprema, a u aktivnostima nam se pridružila i apoteka Rosić“, navela je Markovićeva.

Ona je dodala da je u planu nabavka digitalnog logopedskog seta i logopedskog aparata vibrofon.

Dragana Kojić, magistar farmacije, zaposlena u apoteci „Rosić“, kaže da je i sama roditelj dva dječaka koji idu na logopedske tretmane, te da je u vezi s tim našla potrebu i želju da bude dio tima koji je sve navedeno sproveo kako bi djeca, zajedno sa logopedima, bila u što boljem okruženju, sa odgovarajućom opremom, da se ne bi za te potrebe išlo u druge zdravstvene centre.

Kojićeva je izrazila zahvalnost apoteci „Rosić“ na sponzorstvu i pomoći u toku sprovođenja akcije.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *