Zahvalnica bijeljinskoj školi za pomoć Dnevnom centru u Kosovskoj Mitrovici

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas zahvalnicu Radenku Saviću, direktoru bijeljinske Osnovne škole “Knez Ivo od Semberije” koja je donirala novac za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici i za zimske paketiće za djecu sa Kosmeta.

Arlov je naveo da je Osnovna škola “Knez Ivo od Semberije” među prvima podržala humanitarnu akciju Odbora “Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji” i uplatila 2.764 KM za izgradnju Dnevnog centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici i za zimske poklon paketiće za mališane na Kosmetu.

“Zahvalnice svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj koje podrže našu akciju planiramo uručiti direktno ili putem pošte u znak zahvalnosti za podršku i humanost koju su pokazali za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov Srni.

On je još jednom pozvao sve osnovne i srednje škole u Srpskoj da se uključe u ovu humanu akciju.

Savić je zahvalio Arlovu i istakao da učenici ove škole i njihovi roditelji već nekoliko godina primaju u goste djecu sa Kosova i Metohije.

“Nastavićemo da prikupljamo sredstva za izgradnju Dnevnog centra `Podrži me – 9. januar` u Kosovskoj Mitrovici i za zimske paketiće za djecu sa Kosova i Metohije”, rekao je Savić.

Arlov je ranije izjavio da je počela završna, treća faza izgradnje Dnevnog centra koji će koštati ukupno 280.000 evra, a potrebno je obezbijediti još 65.000 evra.

Za pomoć izgradnji centra do 31. oktobra aktivan je humanitarni broj “M:tel”-a 1412.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *