Zahtjevi za bolji položaj boraca i društveni status Organizacije /VIDEO/

Nastavak borbe za bolji materijalni status ratnih vojnih invalida, pupulacije koju čini 31.000 ljudi, prvenstveno kroz rast osnovice za obračun ličnih invalidnina, samo je jedan od zaključaka druge radne sjednice Odbora RVI Srpske koja je održana u Bijeljini.

Sjednici odbora RVI prisustvovao je i predsjednik BORS-a Milomir Savčić. On je najavio da će 25 godina slobode biti obilježeno forumom boraca koji će biti posvećen miru i budućnosti, kao i Skupština BORS-a u aprilu od koje Savčić očekuje da zauzme čvršće stavove po pitanju položaja boraca i statusa organizacije u društvu.

On kaže da RVI pokazuju značajnu solidarnost sa ostalim boračkim kategorijama, prije svega sa nezaposlenim demobilisanim borcima koji možda i najteže žive, te da je BORS na putu da poboljšamo položaj te kategorije.

Ovaj obor, kao i cijeli BORS, kaže Ostojić pružaju punu podršku generalu Milomiru Savčiću i njegovoj odbrani u dokazivanju istine i pravde pred Sudom BiH, ocjenjujući da se time brani lik i djelo srpskog borca i svih učesnika odbrambeno-otadžbinskog rata.

Radan Ostojić je nakon sjednice odbora naveo i da će od nadležnih institucija zvanično biti zatraženo da materijalno pomognu porodicama optuženih srpskih boraca.

Prema njegovim riječima, jedan od zaključaka današnjeg sastanka je i poziv preduzeću “Elektroprivreda Republike Srpske” da u predstojećoj reorganizaciji i eventualnom proglašavanju radnika tehnološkim viškom vodi računa o ljudima koji imaju status RVI, porodica poginulih boraca i demobilisanih boraca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.