Zadovoljavajuće stanje bezbjednosti na području grada Bijeljina /VIDEO/

U prvih šest mjeseci ove godine preduzete su značajne aktivnosti u cilju uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminala, a kao rezultat rada je evidentirano smanjenje ukupnog broja krivičnih djela, te smanjenje broja krivičnih djela opšteg kriminaliteta, navedeno je u Informaciji o stanju kriminaliteta koja je usvojena na posljednjoj redovnoj sjednici Skupštine Grada.

Analizirajući sve činjenice i rezultate rada, stanje bezbjednosti na području grada Bijeljina u prvih šest mjeseci ove godine ocijenjeno je kao zadovoljavajuće. Od januara do kraja juna mjeseca Policijska uprava Bijeljina, nadležnim tužilaštvima podnijela je 248 izvještaja protiv 266 lica, zbog osnova sumnje da su počinila 289 krivičnih djela.

Na smanjenje broja krivičnih djela u znatnoj mjeri uticao je i projekat video-nadzora javnih površina. Na području Bijeljine instalirano je 135 kamera na 57 lokacija, navedeno je u Informaciji o stanju kriminaliteta na području Grada Bijeljina koja je usvojena na posljednjem skupštinskom zasijedanju.

Tokom odborničke diskusije upućen je apel resornim odjeljenjima u Gradskoj upravi da dobro pročitaju mjere i preporuke Policijske uprave Bijeljina i da ih u praksi primjene s ciljem bolje bezbjednosti građana u svakom smislu.

Među prijedlozima mjera za unapređenje postojećeg stanja u Informaciji pored ostalog je je navedeno da je potrebno pristupiri osvjetljavanju gradskih i prigradskih naselja, školskih dvorišta, igrališta kako bi se smanjilo okupljanje lica na takvim prostorima koji često čine razne vrste prekršaja, te nastaviti sa već započetom uspostavom video nadzornih kamera na frekfentnim raskrsnicama u gradu Bijeljina, a i šire u cilju preventivnog djelovanja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *