Za projekat “Druži se s knjigom” osvojen grant od 500 dolara

Osnovna škola “Knez Ivo od Semberije” iz Bijeljine je projektom “Druži se s knjigom!” osvojila sredstva za nabavku lektira za školsku biblioteku u vrijednosti od 500 američkih dolara, objavljeno je na sajtu škole.

Grant je osvojen kroz projekat “Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delinkvencije” koji provodi američka humanitarna organizacija “PH internacional”, a finansira Vlada SAD.

Učenici su imali priliku da učestvuju u projektnim aktivnostima u vidu radionica u toku kojih su upoznati sa prednostima čitanja knjiga i njegovom uticaju na sveukupni razvoj svakog pojedinca i usvojena znanja su praktično primjenili u okviru aktivnosti na radionicama.

Pored učenika škole, u realizaciju projekta “Druži se s knjigom” bili su uključeni i policijski službenik iz Bijeljine Dejan Jović, nastavnik srpskog jezika Ljiljana Manojlović, bibliotekar škole Jelica Sudar, psiholog škole Ivana Janković Đokić i psiholog-volonter Dejana Konculić.

U okviru programa “Socijalizacija s pravom i prevencija maloljetničke delinkvencije” učenici su u toku ove i prošle školske godine učestvovali u nizu aktivnosti s ciljem da steknu znanja iz oblasti bezbjednosti na internetu, pravima i obavezama djece, institucijama, prevenciji nasilja nad djecom i drugim važnim socijalnim temama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *