Za nabavku udžbenika po 100 KM za 130 djece

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je od sredstava koja dobija iz budžeta opštine po 100 KM za 130 djece iz boračkih kategorija kao pomoć za kupovinu udžbenika.

Novčana pomoć uručena je djeci školskog uzrasta iz porodica ratnih vojnih invalida od prve do šeste kategorije, nezaposlenih demobilisanih boraca prve i druge kategorije i višečlanih porodica iz boračke populacije.

Vasilije Perić

Načelnik opštine Vasilije Perić i predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković su u Centru za kulturu “Filip Višnjić” u Ugljeviku prisutnim učenicima poželjeli srećan i uspješan početak školske godine i dodijelili im novčanu pomoć.

Perić je u izjavi novinarima najavio nastavak ovakvih i sličnih aktivnosti.

Marinković je rekao da na nivou godine iz budžeta opštine Ugljevik ova organizacija dobije 160.000 KM i da je iz tih sredstava danas izdvojena novčana pomoć djeci.

Jovan Marinković

“Niz sličnih akcija radimo u toku godine, a posebno kada je riječ o nezaposlenim demobilisanim borcima koji su danas najugroženija kategorija”, dodao je Marinković.

Učenica četvrtog razreda Gimnazije Anastasija Petrović, kćerka ratnog vojnog invalida, rekla je da će novčanu podršku iskoristiti za nabavku pribora na novu školsku godinu i zahvalila opštini Ugljevik i opštinskoj Boračkoj organizaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *