Za lica u karantinu stiglo 30 negativnih rezultata /VIDEO/

Iz Instituta za javno zdravlje Republike Srpske potvrđeno je svih 30 negativnih rezultata na virus korona za lica smještena u bijeljinskom karantinu koji se nalazi u fiskulturnoj sali, saopšteno je nakon današnjeg sastanka Gradskog štaba za vanredne situacije.

Najavljeno je da će ova lica tokom dana biti poslata u četrnaestodnevni kućni karantin.

U izolaciji u kućnom karantinu na području Bijeljine je 96 osoba, a pod stručnim nadzorom u samoizolaciji su 422 lica.

Komunalna policija kontrolisala je 10 lica u izolaciji, od kojih dvoje nije pronađeno na adresi.

U karantinima na području Semberije smješteno je 69 lica, tri u Domu učenika, sedam u bolničkom karantinu i 59 u fiskulturnoj sali, dok u šatorskom karantinu prema graničnom prelazu Rača trenutno nema lica.

Na sastanku je iznesena pohvala Granične policije za Bijeljinu koja organizuje prevoz svojih građana od karantina na graničnom prelazu i po tome se izdvaja između ostalih lokalnih zajednica.

U protekla 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 67 vozila, Pavlovića most jedno vozilo.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina i gradske Komunalne policije upozorili su da je tokom vikenda primijećen veliki broj građana u vikend naseljima uz rijeku Drinu uprkos svakodnevnim apelima ljekara da se ne preporučuje okupljanje više od tri osobe na javnom mjestu.

Policija je u protekla 24 časa izdala četiri prekršajna naloga osobama koje su se kretale u vrijeme trajanja policijskog časa, kao i za pet lica koja su prekršila zabranu kretanja izvan mjesta prebivališta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *