Za četiri godine realizovano 18 projekata

U opštini Ugljevik u protekle četiri godine realizovano je 18 projekata Omladinske banke ukupne vrijednosti 41.354 KM, rekao je direktor programa Omladinske banke iz Fondacije “Mozaik” Željko Pauković.

On je tokom posjete ovoj opštini pohvalio saradnju lokalne zajednice u realizaciji projekata, navodeći da su u njima učestvovala 234 volontera, koja su uložila 1.500 volonterskih časova.

Šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Radoslav Ostojić rekao je novinarima da se u ovoj godini realizuje sedam projekata ukupne vrijednosti 16.078 KM i jedan mikrobiznis.

On je najavio nastavak saradnje i podrške opštine neformalnim grupama mladih.

Učenik četvrtog razreda Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” Ivana Radovanović navela je kao primjer jedan od projekata “Učionica po mjeri”, kroz koji je obnovljena učionica gimnazije i nabavljen novi školski inventar, te uređen prostor u kojem je prijatno raditi.

Projekti koji se realizuju su izgradnja interaktivnog poligona za djecu na gradskom trgu u Ugljeviku i nabavka urbanog mobilijara, uređenje pješačko-biciklističke staze na brdu Kose, opremanje pješačko-trkačke staze na ovoj lokaciji, kao i projekti “E-učionica”, “Naše selo čita” i “Basket u selu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *