Za akciju davanja krvi prijavljeno 30 studenata

U Bijeljini se 30 studenata prijavilo za današnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, izjavio je Srni saradnik za dobrovoljno davanje krvi u Crvenom krstu Srpske Miljan Klačar.

Klačar je naveo da je današnju akciju organizovao Crveni krst Republike Srpske u saradnji sa Unijom studenata i Studentskim parlamentom Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

“Do sada smo imali akcije na Palama na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, u Istočnom Novom Sarajevu na Elektrotehičkom fakultetu, na Medicinskom fakultetu u Foči, a sada na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini. Vrlo smo zadovoljni odzivom mladih”, naveo je Klačar.

U realizaciju akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Bijeljini uključena je i organizacija mladih Crvenog krsta u gradu, a predsjednik Luka Milošević kaže da je među prijavljenim studentima mnogo onih koji prvi put čine ovaj humani potez.

“Mladi njeguju solidarnost”, rekao je Milošević.

Transfuziolog u Službi za transfuziju u Bijeljini Dragana Vojnović rekla je da je ovo četvrta akcija u ovoj godini u saradnji sa Crvenim krstom Republike Srpske i pohvalila njihov humanitarni rad, ističući da se uključivanjem studenata podmađuje dobrovoljno davalaštvo krvi.

Akcija se odvija od 8.00 do 13.00 časova.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *