Za 50 odsto smanjen broj poginulih u saobraćajnim nesrećama /VIDEO/

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske i Policijska uprava Bijeljina preduzeli su tokom prošle godine značajne aktivnosti s ciljem uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminala, što je za rezultat imalo smanjenje broja krivičnih djela na području koje pokriva ova policijska uprava. Zabilježen je pad ukupnog broja krivičnih djela za oko 6 odsto, rekao je predstavljajući rezultate rada policije za prošlu godinu načelnik PU Bijeljina Žarko Ćosić.

Govoreći o strukturi krivičnih djela Ćosić je rekao da preovladavaju uglavnom lakša krivična djela za koja je propisana kazna zatvora do pet godina, dok je broj krivičnih djela koja ostavljaju težu posljedicu statistički zanemariv u odnosu na ukupan broj krivičnih djela.

Značajni rezultati zabilježeni su i u borbi protiv zloupotrebe droga.

Tokom prošle godine saobraćaj je više puta kontrolisan pomoću radarskog sistema “Dual”, što je doprinjelo smanjenju saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama po lice, pa je za više od 50 odsto smanjen broj saobraćajki sa poginulim licima.

Da je stanje javnog reda i mira na području ove policijeke uprave zadovolčjavajuće potvrđuje statistika.

Javni red i mir narušen je prošle godine 636 puta i najčešće je dolazilo do tuče i fizičkog napada, dok je svađa, vriska i nepristojno ponašanje zabilježena u 130 slučajeva.

Stanje bezbjednosti saobraćaja tokom prošle godine ocijenjeno je kao povoljno. Uzrok saobraćajnih nezgoda u najvećem broju slučajeva bila je nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila.

Policija je tokom prošle godine usmjerila aktivnosti na kontrolu brzine kretanja i kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju.

U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda u kojima je neprilagođena i nepropisna brzina dominantan uzrok težih nezgoda na području grada Bijeljina, te opština Pelagićevo, Šamac, Lopare i Ugljevik biće uskoro postavljeno 12 stacionarnih radara koji će vršiti kontrolu brzine kretanja vozila, kažu u bijeljinskoj policiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *