Za 42 korisnika 220.200 KM podsticaja /VIDEO/

U Bijeljini su danas potpisani ugovori sa 42 korisnika koja su po osnovu dva javna poziva gradske Razvojne agencije dobila podsticaje za osnivanje preduzetničke djelatnosti, ukupne vrijednosti 220.200 KM.

Direktor Agencije Marko Vlačić rekao je da se jedan javni poziv odnosi na podsticaj razvoja novoosnovanih privrednika, po kojem je pravo ostvarilo pet privrednih subjekata.

“Dodijeljeno im je ukupno 24.200 KM za nabavku osnovnih sredstava. Pravo su ostvarila četiri nova privredna subjekta i jedan na osnovu zapošljavanja dva radnika”, izjavio je Vlačić novinarima.

On je naveo da se na drugi javni poziv, za dodjelu podsticaja za samozapošljavanje mladih do 35 godina, prijavilo i 38 privrednih subjekata, od kojih je 37 ispunilo uslove.

Vlačić je naveo da su prvobitna sredstva za ovaj javni poziv bila u iznosu od 100.000 KM, ali je on morao biti povećan na 196.000 KM s obzirom na veliki broj prijavljenih preduzetnika, te podsjetio da je Agencija za početnike u poslovanju organizovala i obuku o osnovama administracije.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević podsjetio je da je Skupština i osnivač ove agencije, te da je ponosan zbog zapošljavanja mladih i činjenice da je iz godinu u godinu sve više prijava za ove javne pozive.

“Agencija samim tim ispunjava svrhu postojanja”, istakao je Đurđević i naglasio da je obaveza nadležnih da idu ovim putem jer njihovom sinergijom omogućavaju desetinama mladih da se zaposle upravo kroz projekte gradske Razvojne agencije.

Korisnici podsticaja zahvalili su Razvojnoj agenciji za ovu značajnu pomoć.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *