Youtube planira najozbiljniju konkurenciju TikToku do sada

Kineska aplikacija za dijeljenje video sadržaja TikTok koja je u svijetu objavljena prije tri godine, jedna je od najpopularnijih društvenih mreža trenutno, sa više od 3 miliona preuzimanja dnevno.

S obzirom na to koliko je TikTok bio uspješan, Google je navodno razmišljao o kupovini rivalske aplikacije Firework prošle godine.

Sada, međutim, portal The Information prenosi kako Youtube planira da uvede “Shorts”. Ne bi se radilo o zasebnoj aplikaciji, već o kratkim klipovima koji bi bili dostupni svakome ko već koristi Youtube. Ovi kratki vdeo-snimci biće slični onima koji su na TikTok aplikaciji, prenosi B92.

Korisnici bi tako mogli da biraju iz Youtube kataloga muzike kako bi dodali neku pjesmu svojim video-snimcima. Ovo je, čini se, najozbiljniji pokušaj kompanije iz Silikonske doline da se bori protiv “uspona TikToka”.

Youtube Shorts bi trebalo da očekujemo do kraja ove godine, a već su uveli sličan sadržaj 2018. kada su predstavljene Youtube Stories, odnosno mogućnost da korisnici postave “priče” slične onima koje već postoje na Instagram i Snapchat aplikacijama, piše sajt Android Central.

Pratite nas na Facebook-u, Youtube-u i Instagramu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *