Vulin o hapšenjima: Nećemo dozvoliti da se stvori novi Zemunski klan

Danas je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju “predvode Belivuk i Miljković”, i koja se osnovano sumnjiči za ubistva, iznude, otmice i dilovanje drogom, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Zvaničnici policije saopštili da je riječ o grupi koja se krila iza navijačke grupe Partizana i poručili da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona.

Aleksandar Vulin je rekao da je Srbija ozbiljna zemlja i da neće dozvoliti da se stvori neki novi Zemunski klan i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države, da mogu da ubijaju, diluju, reketiraju, vrše iznude…

Vulin je rekao da je akcija sprovedena zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal po čijem nalogu je MUP postupao.

“Možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbjednije mjesto”, rekao je ministar i zahvalio je tužiocu za organizovani kriminal na hrabrosti, profesionalizmu i upornosti. 

Načelnik policijske uprave za Grad Beograd je rekao da je policija sprovela opsežnu akciju na suzbijanju kriminala u saradnji sa TOK i BIA, a posebno kada je riječ o teškim krivičnim delima kao što su otmice i ubistva.

“Vrlo smo odlučni da Beograd bude bezbjedan grad i da MUP pokaže ono što jesmo”, poručio je Milić i rekao da kriminalne organizacije neće biti jače od zakona i da “neće rušiti budućnost naše djece”.

Načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić je poručio da su pokazali da u Srbiji nema zaštićenih i da se neće toelrisati nikakve organizovane kriminalne grupe.

“Grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina možda u poslednjih nekoliko desetina godina”, naveo je.

Kako je objasnio Cmolić, grupa se sve vrijeme krila iza navijačke grupe Partizana, ali je istako da to nisu navijači već kriminalci.

“Dokazaćemo ulogu svakog od njih pojedinačno”, rekao je i naglasio da se neće tolerisati nikakvi vidovi kriminala bez obzira da li se kriju iza navijačkih grupa. 

Ranije jutros je tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio da je uhapšeno i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih djela među kojima su otmice i ubistva.

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *