Vučić: ZSO mora po Briselskom sporazumu /VIDEO/

U obraćanju javnosti u Palati “Srbija” povodom dijaloga u Ohridu,Aleksandar Vučić je rekao da su tu rundu dijaloga evropski i svjetski moćnici napravili medijski veoma važnom. Kada je riječ o implementacionom planu, juče su, kaže, 12 puta mijenjali tekst.

“Srpski upravljači tim će morati  naveo je on da iznese svoj predlog na najvišem nivou dijaloga”.

Za nas je bitno da ne zavisimo samo od dobre volje Prištine, što je pozitivna promjena, već i od onoga koliko smo mi spremni da određene stvari uradimo – tu govorim o evropskom putu, rekao je Vučić. Ahtisarijev plan nas ne zanima, ZSO mora da se formira po već potpisanim sporazumima, poručio je predsjednik Srbije.

Čini mi se da je sada, poslije razgovora u Ohridu, nedvosmisleno da će Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji morati da bude formirana, rekla je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

U tekstu “Implementacionog aneksa Sporazuma o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije”, koji je noćas objavila EU, naglašeno je da se Beograd i Priština obavezuju da će poštovati sve članove Sporazuma i Aneksa ekspeditivno i u dobroj volji. Strane primaju k znanju da će Sporazum i Implementacioni aneks postati sastavni dijelovi procesa pridruživanja Kosova i Srbije EU – navodi se u tekstu objavljenom na sajtu Službe za spoljne poslove EU.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *