Vučić: Zadovoljan sam interesovanjem njemačke vlade za Srbiju /VIDEO/

“Nisu bili jednostavni razgovori, ali sam zadovoljan velikim intersovanjem Njemačke vlade za razgovore sa Srbijom. To je važna vijest“, objasnio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon  posjete Berlinu, da su razgovori bili teški, ali da je zadovoljan velikim interesovanjem Njemačke vlade za razgovore sa Srbijom. Vučić je, nakon sastanka sa šeficom njemačke diplomatije Ane-lene Berkov, prenijeo da je i sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcem, na čiji poziv je boravio u Berlinu, a i sa ministarkom razgovarao o svim važnim pitanjima, kao što su evropska perspektiva, kriza u Ukrajini, situacija na KiM.

Predsjednik Srbije rekao je da je važno razgovarati sa Njemačkom jer je to najsnažnija evropska zemlja i za Srbiju najvažnija, ali je ukazao da Srbija ne može da mijenja stavove Njemačke ni po pitanju Kosova, a ni po bilo čemu drugom. On je dodao da Srbija zavisi 100 odsto od ruskog gasa i uvozi 60 procenata ruske nafte i nema sada riječi o diverzifikaciji sanbdijevanja.

Vučić je izjavio da je neformalna večera sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem bio veoma težak, a da su njemački predstavnici insistirali da ono što je potpisano u Briselskom sporazumu mora da se sprovede.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *