Vučić uručio odlikovanja srpskim policajcima Đuriću i Filipoviću /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja srpskim policajcima sa Kosova i Metohije – suspendovanom direktoru Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever kapetanu Nenadu Đuriću i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.

Đuriću je uručen Orden zasluga za odbranu i bezbjednost prvog stepena, koji se dodjeljuje za natprosječno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbjednosti.

Kapetana Đurića je suspendovao direktor policije u Prištini nakon što je najavio da pripadnici policije na sjeveru neće uručivati opomene građanima za preregistraciju vozila sa srpskih na lokalne, takozvane RKS tablice.

Kapetanu Filipoviću uručena je Zlatna medalja za hrabrost “Miloš Obilić”, koja se dodjeljuje za djela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.

Vučić je istakao da ih je njihova mirna i staložena, a odlučna akcija, koja nije bila ni protiv koga usmjerena, svrstala u red običnih junaka o kojima se rijetko govori, na šta mogu biti ponosni oni i njihove porodice.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *