Vučić u Novom Pazaru: Želimo da ljudi znaju da brinemo o njima /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas bolnici u Novom Pazaru deset kliničkih i tri transportna respiratora i najavio da će ovoj bolnica biti poslato i pet neinvazivnih respiratora, koji su puno pomogli u liječenju bolesnika u kineskom gradu Vuhanu.

Vučić je prilikom primopredaje u Skupštini opštine Novi Pazar, rekao da se neinvazivni respirator koriste kada bolesnike skinu sa klasičnih respiratora i koji im onda pomažu u narednih nekoliko dana.

Predsjednik Srbije je u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i direktorom bolnice Mehom Mahmutovićem, istakao da je najvažnije da se što više dezinfikuje zgrada bolnice u tom gradu, koji je novo žarište virusa korona.

On je istakao da su dezinfekciju bolnica i odvajanje prostora gdje se liječe oboljeli od virusa korona, bili prvo što su kineski stručnjaci tražili da se uradi kada su došli u Srbiju.

Vučić je dodao da su respiratori za Novi Pazar iz Kine. “Ovo nije samo za koronu, jednog dana i klinički centar da podignemo u Novom Pazaru”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istakao da država ulaže više od 30 miliona evra u razvoj Novog Pazara i najavio je da će se ubrzati gradnja brze magistrale između Pazara i Raške i Kraljeva, podsjetio je i na auto-put kojim će se povezati Čačak sa Kraljevom, kao i da će biti i veza autoputem do Kragujevca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.