Vučić: U Briselu nije postignut nikakav dogovor

Na današnjem sastanku predstavnika EU, Beograda i Prištine o Kosovu i Metohiji nije postignut nikakav dogovor, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Sačekaćemo izjavu /visokog predstavnika EU Žozepa/ Borelja, ali nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor”, izjavio je Vučić novinarima u Briselu poslije višečasovnog trilateralnog sastanka.

Vučić je rekao da predstoji mnogo teških dana, ali da će biti poslušan savjet visokog predstavnika EU, koji je tražio da Priština ne piše kazne zbog srpskih tablica za vozila, a da srpska strana ne izdaje nove “KM” tablice.

“Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i 10 puta menjane tekstove smo prihvatili, ali albanska strana nijedne sekunde nije želela da prihvati ništa, uvek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće. Mislim da je svima jasno ko je želeo dogovor, očuvanje mira i stabilnosti, a ko nije. Mi smo insistirali jedino na tome da moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani”, rekao je Vučić.

On je najavio da će se ili večeras ili sutra obratiti građanima Srbije i saopštiti sve o zaključcima, a Srbima na Kosovu i Metohiji poručio da računaju na zaštitu njihove države Srbije.

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održan je u Briselu na poziv visokog predstavnika Žozepa Borelja, a na sastanku su učestvovali i izaslanik EU za zapadni Balkan Miroslav Lajčak, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *