Vučić: Sutra razgovor sa Prištinom u Briselu, nisam optimista

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra u Briselu učestvovati na sastanku sa prištinskom stranom, ali da nije optimista da bilo šta može da se učini.

Vučić je istakao da je pozicija Srbije čista, da je jasno saopšteno da mora da se osnuje zajednica srpskih opština i da mora biti ukinuta odluka Prištine o tablicama.

Uoči stupanja na snagu odluke Prištine o novčanom kažnjavanje onih koji nisu preregistrovali tablice na kosovske, Vučić je rekao da je situacija teža nego ikad u proteklih deset godina.

Navodeći da nije optimista da bilo šta može da se učini, Vučić je rekao da ide na razgovore da ne bi bilo da Srbija neće u nečemu da učestvuje.

Na pitanje šta će se desiti ako ne bude dogovora i da li misli da će premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti odložiti odluku o preregistraciji, Vučić je rekao da je Kurti pokazao da ne želi Srbe na Kosovu.

On je rekao za TV “Prva” da je specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka pitao zašto Srbiju uopšte zovu u Brisel i ponovio da je razlog za to što oni, prije svega zemlje Kvinte, štite svoje čedo – samošproglašeno Kosovo.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *