Vučić: Srbija ponosna na svoju vojsku /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na Aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici prikazu sposobnosti dijela jedinica Vojske Srbije, poručivši da je Srbija ponosna na svoju vojsku i namjensku industriju.

On je čestitao učesnicima prikaza, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanu Mojsiloviću na pokazanoj vještini.

“Danas smo više nego ikad mogli da vidimo koliko su naši vojnici obučeniji i opremljeniji. Videli ste naše momke iz 72. brigade, izuzetna preciznost naših momaka iz 63. padobranske”, rekao je Vučić i najavio da će država nastaviti i dalje da ulaže u naoružanje i opremanje Vojske Srbije.

On je istakao važnost da je moral vojnika visok, što je od izuzetnog značaja za bezbjednost države.

Vučić se nakon prikaza upoznao sa tehničkim karakteristikama prikazanog naoružanja, mehanizacije i sredstava.

“Ovo je naša pamet. Naše znanje. Još zaostajemo, ali tu razliku smanjujemo. Zaostajali smo svetlosne godine. Sve što smo danas videli je oružje koje mi pravimo. Sve je napravljeno u `Zastavi`, u `Petoletki`”, rekao je Vučić.

Na prikazu je učestvovao dio jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.