Vučić: Srbi se pobunili protiv Kurtijevog terora, trojica stradala

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su danas trojica Srba sa Kosova i Metohije stradala, dvojica od snajperske vatre sa velike udaljenosti, kada nije bilo potrebno da budu likvidirani, a postoji bojazan da je stradao i četvrti Srbin.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je ovo jedan od najtežih dana za Srbiju od 2004. i 2008. godine, te da se danas dogodilo to da su se Srbi sa Kosova i Metohiji pobunili, ne želeći više da trpe teror premijera samoproglašenog Kosva Aljbina Kurtija.

On je naveo da je od 3. novembra, kada je Kurti smijenio komandira Đurića, Priština 62 puta koristila kosovsku policiju protiv Srba, da je bilo 56 etnički motivisanih napada na Srbe.

Vučić je rekao da je bilo samo pitanje trenutka kada će se desiti ovo što se danas desilo.

On je rekao i da Srbija od 1999. nema efektivnu kontrolu na Kosovu i da je bilo potrebno vrijeme da sama ispita sve šta se dogodilo jutros, tokom prijepodneva, poslijepodneva, da bi ljudima mogla da bude saopštena istina i da Beograd pripremi teren za donošenje odluka.

“Noćas u 2.46 grupa Srba sa Kosova postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj na severu Kosova, zatim je došla kosovska policija koja je pokušala da ih ukloni. Zatim je došlo do sukoba sa Srbima i u tom sukobu je ubijen policajac Afrim Bunjaku i ranjeno još jedno lice”, naveo je Vučić.

On je naglasio da ni na koji način ne želi da opravda ubistvo policajca, da je to za osudu, i nikome nije bilo potrebno, a ponajmanje srpskom narodu, pogotovu kada su svi shvatili da je Kurti glavni organizator haosa.

On je rekao da su u 8.57 časova zatvoreni administrativni prelazi Jarinje i Brnjak.

“Za svega sat i 20 minuta, po našim procjenama, nekoliko desetina Srba bilo je u potpunom okruženju i sproveden je brutalan napad na njih, što je očigledno urađeno u saradnji sa međunarodnim snagama”, rekao je Vučić.

On je rekao da od jutros traje spin revolucija i optužbe na račun Srbije, ali da je jedini krivac Kurti.

“Kurti želi da nas uvuče u sukob sa NATO-om, to je jedino što radi sve vrijeme”, rekao je Vučić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *