Vučić primio drugu dozu u Pukovcu: Vakcinišite se, sačuvajte sebe i druge /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u Pukovcu i Gadžinom Hanu. Vučić je u Pukovcu kod Doljevca primio drugu dozu kineske vakcine “Sinofarm”, tri nedjelje nakon primanja prve doze, razgovarao je i sa žiteljima tog mjesta, kojima je poručio da se vakcinišu jer će tako zaštititi sebe i svoje porodice, te da će Srbija dati sve od sebe da stanovnici ovih krajeva žive bolje.

U Srbiji je makar jednu dozu vakcine do sada 34 odsto punoljetne populacije, izjavila je za TV Pink premijerka Ana Brnabić i dodala da je plan i ambicija da do kraja aprila bude vakcinisano 2.100.000 ljudi.

Nastavljena je vakcinacija “Fajzerom”, “sputnjikom” i Sinofarmom” bez zakazivanja. Poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore obezbijeđen je 15. maja u Beogradu. Razmatra se plan kako će Sajam raditi tokom paznika, u hali 3 danas imunizacija drugom dozom. U borbi tokom epidemije najodgovorniji su najstariji građani Srbije, kažu stručnjaci.

Za sutra je zakazana i sjednica Kriznog štaba Srbije , na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija.

Crna Gora je za turiste spremna već za praznike, a u opštini Bar turistička sezona je počela pre desetak dana sa boljim vremenskih uslova, ali i sa prvim dolascima sportskih ekipa na pripreme. Vlada Crne Gore apelovala je na građane da provedu praznike kod kuće i tako diprinesu sprječavanju širenja koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *