Vučić poručio Đokoviću da je čitav srpski narod uz njega

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kome je zahvalio na svemu što radi za svoju zemlju i poručio mu da su Srbija i čitav srpski narod uz njega u svemu kroz šta prolazi nakon odluke australijske vlasti da ga protjeraju i spriječe da učestvuje na turniru koji je osvojio devet puta.

Ističući da u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike nikada nije vidio toliko ljudi, Vučić je ocijenio da to pokazuje šta Đoković znači za Srbiju.

Osvrnuvši se na događaje u Australiji, predsjednik Srbije je podsjetio da se sa Đokovićem čuo odmah pošto je prvi teniser svijeta zadržan u pritvoru.

“Jedna stvar je neporeciva i ona je za divljenje. Rekao sam mu: `Vraćaj se Novače, šta ćeš tamo?!` A onda sam video koliko želi da igra i koliko je spreman da na sportskom planu pokaže da je bolji od svih”, naveo je Vučić.

On je ukazao na to da je Danil Medvedev poslije finala rekao da su u Australiji, figurativno rečeno, ubili dječaka u njemu.

“Neki su pokušali da, metaforički govoreći, ubiju dosta dečaka i devojčica u ovoj zemlji, ali nisu uspeli, jer njihova srca još jače kucaju za Srbiju pošto ona ima Novaka”, poručio je Vučić.

Naglasivši da se svi u Srbiji, a i šire, nadaju da će Đoković preteći i Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem titula, Vučić je najboljeg srpskog sportistu zamolio da svojoj zemlji pomogne u razvoju tenisa kako bi stvorila neke nove klince, koji će s ponosom igrati za trobojku i Srbiju.

Đoković je zahvalio Vučiću za gostoprimstvo i toplu dobrodošlicu, ali i za podršku koju je od predsjednika i institucija Srbije imao za vrijeme nemilih događaja u Australiji.

“Vi kao predsednik Srbije niste imali obavezu da mi pružite podršku kakvu ste pružili, ali sam vam zahvalan što ste se zauzeli i stali iza mene i sebe stavili u kompromitovanu međunarodnu poziciju. Zato sam vam izuzetno zahvalan. To se ne podrazumeva, već se ceni i poštuje”, rekao je Đoković.

Prvi reket svijeta istakao je da će to kao građanin i sportista dugo pamtiti.

“Moja veza sa srpskim narodu jača iz dana u dan, a ove okolnosti u Australiji su mi pokazale da će ta veza biti takva doveka. Iako sam bio u pritvoru, nisam se osećao usamljeno jer sam imao podršku porodice, našeg naroda, ali i mnogo ljudi iz regiona i iz celog sveta koji su želeli da mi olakšaju boravak u Australiji koji je bio neočekivan”, rekao je Đoković.

On je zamolio novinare i javnost da se strpe sedam do 10 dana, jer će tada, kako je najavio, podrobnije govoriti o svojoj verzijom onoga što se događalo u Australiji.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *